News and Events

IN THE MEDIA

LATEST NEWS

БАУ и МАСИТ потпишаа меморандум за соработка

29.03.2021, Скопје – Воспоставување меѓусебна соработка, промовирање услуги и идентификување на потенцијални ИКТ компании за развој на сопствени производи и услуги со поддршка предвидува потпишаниот Меморандум за соработка меѓу Бизнис...

Read More

Предизвик за стартапи на ФИА – можност за стартапите и ИТ компаниите

Александар Стамболиев, Извршен директор на Бизнис Акцелератор УКИМ   Старт ап компаниите во земјава се подготвуваат за учество на ФИА предизвикот, во кој Бизнис Акцелераторот УКИМ и Авто-Мото Сојузот на...

Read More

FIA STARTUP CHALLENGE

ИМАТЕ ИДЕЈА, НЕМАТЕ ПАЗАР? Пријавите се и освојте го пазарот на мобилити клубовите Што е FIA Region I Start-up Challenge? FIA Region I, кој вклучува мобилити клубови од Европа, Блискиот...

Read More

ПОКАНА ЗА НОЌ НА ИДЕИТЕ 2021

Францускиот институт во Скопје и Акцелераторот УКИМ имаат чест да ве поканат на меѓународната онлајн манифестација Ноќ на идеите на тема „ДИГИТАЛНА ЕРА: ТОЛКУ ДАЛЕКУ, А ТОЛКУ БЛИЗУ“ – НОВИТЕ...

Read More

Не плашете се да преземете ризици

М-р Бодан Велковски, асистент на Факултетот за електротехника и информациски технологии при УКИМ,  партнер и управител на старт-ап компанијата ДТК Смарт-тек 1. Кој е главниот мотив за почнување на старт–ап...

Read More

Бидете соработник и пријател на студентите

ИНТЕРВУ со  доцент д-р Јана Клопчевска, в.д. продекан за настава на Технолошко-металуршки факултет Кој е главниот мотив за почнување на старт ап бизнис авантурата? Поттикнувачка сила или мотив ни беше...

Read More

БАУ ќе придонесе за развој и комерцијална примена на иновациите

Интервју со Јаглика Јорданова Андријеска, ACCA, Друштво за ревизија РСМ Македонија   Заедно со уште три партнер институции сте ко-основач на Бизнис Акцелераторот УКИМ. Зошто светски давател на ревизорски, даночни...

Read More

Не треба да се врзете за една идеја

ИНТЕРВЈУ СО ПРОФ. Д-Р ВЛАДИМИР ТРАЈКОВИЌ, професор на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство при УКИМ. Професионалните интереси на Владимир Трајковиќ се фокусираат на ИКТ Колаборативни системи и поврзано здравство. Тој е ко-основач или партнер во...

Read More

Патот на претприемништвото подразбира голема упорност

ИНТЕРВЈУ СО ПРОФ. Д-Р РАДМИЛ ПОЛЕНАКОВИЌ, Професор по претприемништво и мал бизнис на Машински факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј во Скопје, Раководител на Бизнис старт-ап центарот на Машински факултет и претседател на Национален...

Read More

Централно место за интеракција со индустријата

ИНТЕРВЈУ СО ПРОФ. Д-Р ВЛАДИМИР АТАНАСОВСКИ, Продекан за финансии и соработка со стопанството на ФЕИТ и Управител на ИНОФЕИТ 1. Кои активности ги превзема ИНОФЕИТ за поддршка на стартап идеи или започнување нов бизнис...

Read More

Технолошките стартап компании – избор за побрз економски и личен развој

Интервју со Ѓорѓи Маџаров, ко-основач на Елевејт глобал 1. Бизнис Акцелераторот УКИМ објави дека Ви дава 100.000 евра поддршка во развојот на Вашиот производ? Може ли, накратко, да ни го објасните...

Read More

Елевејт глобал доби 100.000 евра од БАУ

Бизнис акцелераторот УКИМ, преку онлајн конференција, ја промовираше својата првата инвестиција од 100.000 евра во македонската старт ап компанија Елевејт глобал. На промоцијата присуствуваа Фатмир Битиќи, Заменик на претседателот на...

Read More

UMD mentors to support Accelerator UKIM clients

Interview with Meto Koloski, United Macedonian Diaspora President 1. The United Macedonian Diaspora as an organization in Macedonia is recognized as a serious lobbyist of Macedonian interests in the United States.What...

Read More

Преку Акцелераторот УКИМ градиме мостови со локалната и глобалната индустрија

Интервју со проф. Д-р Никола Јанкуловски, Ректор на УКИМ 1.       Како најстар универзитет во Македонија сте ко-основач на Бизнис Акцелераторот УКИМ. Ова покажува дека академската заедница ги става на располагање...

Read More

Betapitch Skopje 2019

The #Pixyle.ai solution is the winner of the second Betapich Skopje 2019 held at the Center for Technology Transfer and Innovation – INNOFEIT, organized by the Accelerator UKIM and Betahaus...

Read More

First BAU Demo Day

On Thursday, 20 June 2019, at the Center for Technology Transfer and Innovation – INNOFEIT, BAU organized its first Demo Day, marking the end of its first Acceleration Program. At...

Read More

Overview of Booster Week Spring 2019

Entrepreneurship around the world creats jobs. Joining forces across cultures and disciplines further enhances the success in the development and implementation of business ideas. This study week came into being...

Read More
© 2020 Business Accelerator UKIM. All Rights Reserved.