Blog

Take a break and read all about what we do.

News

Елевејт глобал доби 100.000 евра од БАУ

Бизнис акцелераторот УКИМ, преку онлајн конференција, ја промовираше својата првата инвестиција од 100.000 евра во македонската старт ап компанија Елевејт глобал. На промоцијата присуствуваа Фатмир

Read More
News

Преку Акцелераторот УКИМ градиме мостови со локалната и глобалната индустрија

Интервју со проф. Д-р Никола Јанкуловски, Ректор на УКИМ 1.       Како најстар универзитет во Македонија сте ко-основач на Бизнис Акцелераторот УКИМ. Ова покажува дека академската

Read More
News

Betapitch Skopje 2019

The #Pixyle.ai solution is the winner of the second Betapich Skopje 2019 held at the Center for Technology Transfer and Innovation – INNOFEIT, organized by

Read More
News

First BAU Demo Day

On Thursday, 20 June 2019, at the Center for Technology Transfer and Innovation – INNOFEIT, BAU organized its first Demo Day, marking the end of

Read More

Supported by