Blog

Take a break and read all about what we do.

News

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО СИНДЕКС, СТАРТАПОТ НА МИХАЈЛО ШТЕРЈОВ, КРЕАТОР НА ИГРАТА SCIGIRL: THE INTERNSHIP, ШТО ДОБИ ИНВЕСТИЦИЈА ОД АКЦЕЛЕРАТОР УКИМ

Играта што Синдекс ја развива  ќе биде достапна и  за компјутери и за играчки конзоли, а Штерјов го истакнува фактот дека се првото македонско студио

Read More
News

Акцелераторот УКИМ ги промовираше двете инвестиции во решението Листа и во играта SciGirl: The Internship

Акцелераторот УКИМ инвестираше во решението Листа на стартапот Брандер Студио и во играта SciGirl: The Internship на стартапот Синдекс, кои учествуваа во Акцелераторската програма БАУ

Read More
News

БАУ и МАСИТ потпишаа меморандум за соработка

29.03.2021, Скопје – Воспоставување меѓусебна соработка, промовирање услуги и идентификување на потенцијални ИКТ компании за развој на сопствени производи и услуги со поддршка предвидува потпишаниот

Read More
Closed Calls

FIA START-UP CHALLENGE 20/21

Авто-мото Сојузот на Македонија и Акцелераторот УКИМ ги покануваат македонските старт-ап компании да учествуваат на овогодинешниот старт-ап предизвик на Светската Автомобилистичка Федерација (FIA Region I

Read More
News

FIA STARTUP CHALLENGE

ИМАТЕ ИДЕЈА, НЕМАТЕ ПАЗАР? Пријавите се и освојте го пазарот на мобилити клубовите Што е FIA Region I Start-up Challenge? FIA Region I, кој вклучува

Read More
News

ПОКАНА ЗА НОЌ НА ИДЕИТЕ 2021

Францускиот институт во Скопје и Акцелераторот УКИМ имаат чест да ве поканат на меѓународната онлајн манифестација Ноќ на идеите на тема „ДИГИТАЛНА ЕРА: ТОЛКУ ДАЛЕКУ,

Read More

Supported by