Blog

Take a break and read all about what we do.

News

Два македонски стартапи завршија на EIT Jumpstarter 2021! Започнува пријавувањето за 2022!

Интервју со Дора Марасволгуи, Директор за стратешки регионални иновации и Програм менаџер за EIT Jumpstarter.Во овој проект беше вклучена Република Северна Македонија и благодарение на локалното партнерство

Read More
Closed Calls

EIT JUMPSTARTER PROGRAM 2022

ACCELERATOR UKIM PARTNERED WITH EIT FOR JUMPSTARTER PROGRAM 2022 Are you part of a scientific project team, innovator, scientist, PhD student or master’s student with

Read More
News

Maкедонски иновативен тим со „Листа“ апликацијата им помага на компаниите лесно, евтино и професионално да продаваат на Амазон!

Со апликацијата „Листа“, која ја развива македонската компанија Brander, компаниите кои продаваат на Амазон, квалитетно и брзо можат да дизајнираат брендирани слики и своите продукти

Read More
News

Домашниот спиноф Sindex ја развива играта SciGirl: The Internship! Неодамна доби новa инвестиција, ќе се шири на повеќе светски пазари!

Sindex е македонска спиноф компанија која веќе две години ја развива играта SciGirl: The Internship. Во неа Соња, практикантка во една лабораторија, ќе биде во

Read More
News

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО СИНДЕКС, СТАРТАПОТ НА МИХАЈЛО ШТЕРЈОВ, КРЕАТОР НА ИГРАТА SCIGIRL: THE INTERNSHIP, ШТО ДОБИ ИНВЕСТИЦИЈА ОД АКЦЕЛЕРАТОР УКИМ

Играта што Синдекс ја развива  ќе биде достапна и  за компјутери и за играчки конзоли, а Штерјов го истакнува фактот дека се првото македонско студио

Read More

Supported by